Reisinformatie voor China

Reisdocumenten voor China & Tibet

Voor je reis naar China en Tibet dien je in het bezit te zijn van een paspoort, dat bij het verlaten van het land nog 6 maanden geldig is. Voor China heb je een visum nodig. Dit visum dien je voor je vertrek uit Nederland of Belgiƫ te regelen. Gaat je China reis ook naar Tibet, dan is een permit vereist, deze wordt door ons reeds voor vertrek ter plekke geregeld.

Beste reistijd voor China en Tibet

Omdat het ’s winters zeker in het noorden van China behoorlijk koud kan worden, is de beste reistijd voor China van april tot en met oktober. Wij raden aan om Tibet te bezoeken tussen begin mei en oktober.

Geldzaken in China en Tibet

Het Chinese geld heet Renminbi (RMB), wat letterlijk het "geld van het volk" betekent. De munteenheid is de yuan. Zowel in China als in Tibet betaal je met de Renminbi. 

Feestdagen in China en Tibet

Reizen naar China en Tibet tijdens de twee officiële vakantieweken raden wij af. Heel het land is onderweg naar familie. Treinen, vliegtuigen en hotels zijn overboekt en restaurants zijn vaak gesloten. Laat je goed informeren hierover. 

Bagage en kleding in China en Tibet

Voor je reis naar China en Tibet kun je het beste je bagage in een rugzak (met binnenframe) meenemen. Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur.

Hoogte en gezondheid in China en Tibet

Ben je van plan om boven de 2500 meter hoogte te verblijven? Dan is het verstandig om informatie over hoogteziekte (AMS) in te winnen.

Dromen over China

Voor velen is China een bijzondere, onbekende bestemming. Je hebt vast eens van de Chinese Muur gehoord, de grote wereldsteden Beijing, Shanghai en Hong Kong klinken misschien ook niet onbekend in de oren.