Bagage en kleding in China

Voor je reis naar China kun je het beste je bagage in een rugzak (met binnenframe) meenemen. Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur.

Wat trek je aan?

Voor je reis naar China kun je het beste je bagage in eenrugzak (met binnenframe) meenemen. Op Chinese stations moet je vaak hoge trappen op en af en een platte brede koffer is niet makkelijk in het bagagerek of onder de slaapplekken te plaatsen. Een zachte smalle koffer of weekendtas op wieltjes met een stevig handvat kan eventueel ook. Houd er wel rekening mee dat je in sommige plaatsen een stukje moet lopen naar je hotel over soms ongeplaveide wegen of trappen en dat lang niet alle hotels over een lift beschikken.  

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Zo worden korte broeken of rokken en hemdjes in boeddhistische tempels niet op prijs gesteld. In China is alle westerse kleding wel ingeburgerd.

Tijdens de nachten kan het in hoger gelegen gebieden nog wel flink afkoelen. Vergeet daarom niet om een lekkere warme fleece trui mee te nemen en misschien een dikke legging voor onder je broek.

Denk bij het samenstellen van je bagage aan bijvoorbeeld: dagrugzakje, wandelschoenen en –sokken, zaklamp, waterfles, naaigerei, wasmiddel, reisgids, voldoende fotomateriaal, (oplaadbare) batterijen, lakenzak, zonnebrandcrème, muggenwerend middel, toiletartikelen, badslippers, zwemkleding, wekker, schrijfgerei, wandelstok, schaartje, zakmes, flightbag (hoes om je grote bagage te beschermen).  

In alle hotelkamers liggen handdoeken (en vaak zelfs papieren slofjes, zeep en/of shampoo) maar het kan toch handig zijn om een kleine handdoek mee te nemen voor onderweg.  

Er zijn verschillende soorten stopcontacten in omloop in China. Vaak passen onze stekkers wel op één van de stopcontacten in je hotelkamer maar een enkele keer heb je een wereldstekker nodig.  

Eigenlijk is alles wel in China te koop dus mocht je iets vergeten, geen paniek.