Reisinformatie voor Cuba

Reisdocumenten voor Cuba

Zorg dat je paspoort aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Om Cuba binnen te komen heb je een toeristenkaart (visum) nodig die wij voor je regelen als je via ons boekt.

Beste reistijd voor Cuba

Cuba heeft een tropisch savanneklimaat. Cuba is het hele jaar door goed te bereizen. In de herfstmaanden is het wat natter en is er kans op cyclonen.

Geldzaken in Cuba

De officiële munteenheid in Cuba is de peso, ook wel de moneda nacional genoemd. Dat is de munt waarmee Cubanen in hun dagelijks leven betalen. Speciaal voor toeristen is er de peso convertible (CUC). Aangezien je niet kunt pinnen met je bankpas in Cuba is het belangrijk voldoende contante euro’s (geen dollars!) mee te nemen.

Feestdagen in Cuba

Cuba is overwegend katholiek en kent tal van nationale feestdagen en gedenkdagen. Natuurlijk is het carnaval het bekendste feest in Cuba. Door de Spaanse kolonisten is dit populaire rooms katholieke feest naar Cuba gebracht.

Bagage en kleding in Cuba

Omdat je in Cuba toch de beschikking hebt over eigen vervoer kun je je bagage meenemen zoals je zelf wilt, een (kleine) koffer of rugzak is allemaal mogelijk. Neem praktische kleding mee die zich makkelijk laat combineren.

Reiservaring

Reizigers Jeroen en Jan vertellen over hun rondreis door Cuba

Reizen door Cuba

Cuba is een land vol historie, cultuur en natuur. Deze componenten maken dit land tot een fantastische vakantiebestemming, maar er zijn altijd zaken die anders gaan dan we gewend zijn.