Bagage en kleding voor Cyprus

Voor je eigen gemak raden we je aan licht te reizen en een rugzak of een weekendtas mee te nemen. Een goede richtlijn is: neem niet meer mee dan je zelf kunt dragen.

Hou het licht

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen. Kleding die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). 

We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Op meer traditionele en religieuze plekken kun je het dragen van korte broeken en T-shirts beter vermijden, zoals bij het bezoeken van kloosters en kerken. Daar moeten de knieën en schouders bedekt worden. 

Als je van plan bent veel te gaan wandelen, zijn goede schoenen onmisbaar. Vooral in de zomer is het belangrijk om je hoofd te bedekken tegen de hete zon. Neem daarom een petje of hoedje mee. Neem voor de bergen een warme trui mee en ook als je in de winter reist, zorg dan voor wat warme kleding.

Flexibele tas

Met een huurauto kun je zelf bepalen hoe je je bagage inpakt. Voor je eigen gemak raden we je aan licht te reizen en een rugzak (met binnenframe) of een weekendtas mee te nemen. Een grote, harde koffer is niet altijd even praktisch als je telkens weer verder reist en past ook niet altijd goed in een kofferbak. Een goede richtlijn is: neem niet meer mee dan je zelf kunt dragen.

Denk bij het samenstellen van je bagage aan bijvoorbeeld: zaklamp, waterfles, naaigerei, wasmiddel, reisgids, pet, voldoende fotomateriaal en opladers, toiletartikelen, badslippers, zwemkleding, zonnebrand en -bril, wekker, schrijfgerei, schaartje, beker en zakmes.