Reisinformatie

Reisdocumenten

Voor een reis naar Ecuador dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Voor een reis korter dan negentig dagen naar Ecuador heb je geen visum nodig.

Beste reistijd voor Ecuador

Ecuador kun je het hele jaar door bezoeken. Er zijn geen seizoenen of andere omstandigheden die een bezoek aan dit mooie land in de weg staan. Ecuador ligt op de evenaar ('equator) en kent drie soorten landschap met elk hun eigen klimaat: de kust, de Andes en de jungle.

Geld in Ecuador

In Ecuador heeft men in 2000 de Sucre ingewisseld voor de Amerikaanse dollar. In vrijwel alle middelgrote dorpen en steden zijn geldautomaten (ATM) te vinden, waar je dollars kunt pinnen met bankpassen (Maestro- of Cirruslogo).

Feestdagen in Ecuador

Ecuador kent tal van nationale en religieuze feestdagen. Naast de vaste feestdagen zijn er het hele jaar door kleurrijke plaatselijke evenementen, bijvoorbeeld op cultureel, sport- en culinair gebied.

Bagage en kleding voor Ecuador

We adviseren je om je bagage mee te nemen in een rugzak of in een weekendtas (met wieltjes). Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich gemakkelijk laat combineren (laag over laag).

Galápagos eilanden

Ga je eilandhoppen of bezoek je de Galápagos eilanden door middel van een bijzondere cruise. Bij YourWay2GO kies je de manier die bij je past.

Hoogte en gezondheid

Ben je van plan om boven de 2500 meter hoogte te verblijven? Dan is het verstandig om informatie over hoogteziekte (AMS) in te winnen.