Bagage en kleding voor Ecuador

We adviseren je om je bagage mee te nemen in een rugzak of in een weekendtas (met wieltjes). Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich gemakkelijk laat combineren (laag over laag).

Wat neem je mee?

We adviseren je om je bagage mee te nemen in een rugzak of in een weekendtas (met wieltjes). Een koffer is ook mogelijk, maar houd rekening met het feit dat vooral een harde koffer vaak moeilijk op te bergen is in de openbare bus. We raden je aan om voor je eigen gemak maximaal 15 kilo bagage mee te nemen (het toegestane maximum van de luchtvaartmaatschappij is 20 kilo per persoon).

Wat je kleding betreft raden we je aan om luchtige en lichte kleding voor de jungle (in verband met muskieten), T-shirts met korte én lange mouwen, minimaal twee á drie lange broeken, eventueel met afritsbare pijpen (een spijkerbroek droogt langzaam en loopt zwaar), dikke trui en/of fleece voor koude nachten, winddicht regenjack met hoge kraag en regenkleding mee te nemen. In de jungle worden laarzen verstrekt tot en met maat 46. 

Denk verder bij het pakken van je tas bijvoorbeeld aan stevige wandelschoenen of eenvoudige bergschoenen met een goed profiel, (Teva-)sandalen en/of gympen, badslippers, zaklamp, verrekijker, naaigerei, wasmiddel, dagrugzak, universeel geldige verloopstekker, reis- en taalgids, oordopjes, opblaaskussen, voldoende fotomateriaal, reserve fotobatterijen, toiletartikelen, zwemkleding, zonnewerende crème (voor gezicht hoge factor), zonnebril, pet of hoofddoek, wekker, schrijfgerei, schaartje, beker en een zakmes.

Aanraders voor de Galápagos eilanden zijn: duikbril (eventueel met snorkel, overigens ook te huur) en sandalen met klittenband voor de 'wet landings' (natte voeten bij het aan land gaan). Het is niet nodig om een slaapzak, slaapmatje of muskietennet mee te nemen. Een wetsuit voor het snorkelen kun je eventueel ook huren aan boord.

In heel Ecuador is er een netspanning van 110/120 volt. De stopcontacten kunnen ingesteld zijn op andere stekkers. Zorg dat je een adapter voor Amerikaanse stekkers bij je hebt.

Let er op dat voor de binnenlandse vluchten doorgaans 20 kg per koffer wordt toegestaan, met een maximum van 2 stuks per passagier. Check altijd de bagagevoorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij.