Reisdocumenten

Voor een reis naar Ecuador dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Voor een reis korter dan negentig dagen naar Ecuador heb je geen visum nodig.

Reisdocumenten

Voor Nederlandse en Belgische reizigers geldt:

Bij YourWay2GO raden we je aan om op reis te gaan met een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer altijd voordat je op reis gaat wanneer je paspoort verloopt. 

Zowel Nederlandse als Belgische reizigers, ongeacht de leeftijd, dienen in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij je gemeente.

Wij raden je aan om een kopie van je paspoort op reis mee te nemen. Stop deze kopie bij je bagage. Mocht je je paspoort onverhoopt verliezen, dan heb je in ieder geval nog een kopie.

Een andere tip: stuur een scan van je paspoort naar je eigen e-mailadres. Dan kun je die ter plekke altijd uitprinten.

Visum en reisverzekering

Hieronder vermelden wij de visumprocedure voor Ecuador. Er staat vermeld wat bekend was bij het publiceren van deze website voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit:

Voor een reis korter dan negentig dagen naar Ecuador heb je geen visumnodig.

Neem als je over een andere nationaliteit beschikt contact op met de Ecuadoriaanse ambassade en regel een eventueel benodigd visum zelf.

YourWay2GO stelt het hebben van een reisverzekering verplicht. Vanaf september 2017 stelt de overheid van Ecuador dezelfde eis. Neem in je reisbescheiden dus voor de zekerheid een vezekeringsbewijs mee.

Documenten voor de Galápagos eilanden

De Galápagos eilanden en de omliggende wateren vormen samen een Nationaal Park en Biologisch Marine Reservaat. Hiervoor betaal je bij aankomst op de luchthaven van Baltra of San Cristóbal een entree van $ 100,- per persoon. Deze entree is niet inbegrepen in je reissom.

Kosten waar je verder nog rekening mee moet houden zijn $ 20,- p.p. voor je Ingala Transit Control Card. Deze betaal je op de luchthaven van Quito of Guayaquil vóór je incheckt op je vlucht naar de Galápagos.

Verder dien je de volgende informatie te verstrekken voor een bezoek aan de Galápagos eilanden:

  • Naam zoals in paspoort
  • Paspoortnummer en vervaldatum
  • Bloedgroep
  • Medische aandoeningen, allergieën
  • Contactpersoon en telefoonnummer voor noodgevallen
  • Zorgverzekering en polisnummer

Wij adviseren om deze informatie al door te geven bij het boeken van je reis naar Ecuador. Medische gegevens kun je eventueel ook bij aankomst doorgeven. Heb je ze niet voorhanden, dan kan jou de toegang tot de Galápagos eilanden geweigerd worden.

YourWay2GO en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in . Meer lezen.