Reisdocumenten

Voor een reis naar Ecuador dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Voor een reis korter dan negentig dagen naar Ecuador heb je geen visum nodig.

Reisdocumenten

Voor Nederlandse reizigers geldt:

We raden je aan om op reis te gaan met een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer altijd voordat je op reis gaat wanneer je paspoort verloopt.

Alle Nederlandse reizigers dienen, ongeacht de leeftijd, in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij je gemeente.

Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee te nemen. Stop deze kopie bij je bagage. Mocht je onverhoopt je paspoort verliezen, dan heb je er in ieder geval nog een kopie van.

Een andere tip is om een scan van je paspoort en pasfoto naar je eigen e-mailadres te sturen. Dan kun je die ter plekke altijd uitprinten of doorsturen.

Reizen met kinderen

Voor reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar kunnen afwijkende toelatingseisen gelden. Reis je met een kind met een andere achternaam dan de jouwe, dan kan er gecontroleerd worden of er daadwerkelijk een ouder-kindrelatie is.

Doel van deze extra controle is om kindontvoeringen tegen te gaan. Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende volwassene ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming.

Op de website van de Koninklijke Marechaussee kun je een toestemmingsformulier downloaden. Reist een kind mee met bijvoorbeeld een oom of tante of met de ouders van een vriend(innet)je, dan eisen sommige landen een verklaring waarin de ouders toestemming geven voor deze reis. Je kunt bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming informeren naar de toelatingseisen voor dit land.

Visum en reisverzekering

Hieronder vermelden wij de visumprocedure voor Ecuador. Er staat vermeld wat bekend was bij het publiceren van deze website voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit:

Voor een reis korter dan negentig dagen naar Ecuador heb je geen visumnodig.

Neem als je over een andere nationaliteit beschikt contact op met de Ecuadoriaanse ambassade en regel een eventueel benodigd visum zelf.

YourWay2GO stelt het hebben van een reisverzekering verplicht. Vanaf september 2017 stelt de overheid van Ecuador dezelfde eis. Neem in je reisbescheiden dus voor de zekerheid een vezekeringsbewijs mee.

Documenten voor de Galápagos eilanden

De Galápagos eilanden en de omliggende wateren vormen samen een Nationaal Park en Biologisch Marine Reservaat. Hiervoor betaal je bij aankomst op de luchthaven van Baltra of San Cristóbal een entree van $ 100,- per persoon. Deze entree is niet inbegrepen in je reissom.

Kosten waar je verder nog rekening mee moet houden zijn $ 20,- p.p. voor je Ingala Transit Control Card. Deze betaal je op de luchthaven van Quito of Guayaquil vóór je incheckt op je vlucht naar de Galápagos.

Verder dien je de volgende informatie te verstrekken voor een bezoek aan de Galápagos eilanden:

  • Naam zoals in paspoort
  • Paspoortnummer en vervaldatum
  • Bloedgroep
  • Medische aandoeningen, allergieën
  • Contactpersoon en telefoonnummer voor noodgevallen
  • Zorgverzekering en polisnummer

Wij adviseren om deze informatie al door te geven bij het boeken van je reis naar Ecuador. Medische gegevens kun je eventueel ook bij aankomst doorgeven. Heb je ze niet voorhanden, dan kan jou de toegang tot de Galápagos eilanden geweigerd worden.