Beste reistijd voor Egypte

De beste reistijd voor Egypte  valt in het voor en najaar. Prima te combineren met schoolvakanties in de lente en de herfst. Ook in de winter kan het aangenaam zijn in Egypte.

Wanneer naar Egypte te reizen?

Met uitzondering van de noordkust, waar de Middellandse Zee haar invloed doet gelden, heerst er in Egypte een woestijnklimaat. Dat wordt gekenmerkt door strakblauwe luchten en grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht.

Terwijl er in het noorden nog vier seizoenen kunnen worden onderscheiden, zijn er in het zuiden maar twee: een droge, hete ‘zomer’ en een milde ‘winter’. In het uiterste zuiden doet een Egyptische winter qua temperatuur overigens niet onder voor een mooie Hollandse zomer.

Van november tot april kunnen in Egypte de avond, nacht en ochtend behoorlijk koud zijn. In de Sinaï daalt het kwik ‘s avonds tot rond het vriespunt. De periode tussen mei en september is het warmst. Het is in deze tijd dat de toeristen uit de Golf en de rijke Egyptenaren uit Caïro en andere steden hun zomerresidenties aan de Middellandse Zeekust betrekken. Daar zorgt een frisse wind voor de nodige verkoeling.

Berucht is de khamasien, een uiterst droge, hete zuiderstorm die tussen maart en mei het land soms verduistert met allesdoordringende stof- en zandwolken.

De beste reistijd voor Egypte zijn het voor- en najaar.