Bagage en kleding voor Georgië en Armenië

Georgië en Armenië hebben een landklimaat en zijn bergachtig, waardoor veel temperatuurschommelingen voorkomen. Probeer je in laagjes te kleden en licht te pakken.

Wat trek je aan?

Wat je kleding betreft raden we je aan om praktisch te pakken voor je reis naar Georgië en Armenië. Neem kleding mee die zich makkelijk laat combineren. Zo kun je wanneer de zon doorbreekt iets uit trekken. Wanneer het 's avonds afkoelt trek je het weer aan.

We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale gewoontes. Het dragen van korte broeken en t-shirts is in deze landen geen probleem. Bij het bezoeken van kloosters en kerken moeten knieën en schouders bedekt worden.

Het is aan te raden goede schoenen mee te nemen voor de wandeltochten rond Kazbegi en Mestia. 's Avonds in de bergen kan het ook behoorlijk koud worden, zelfs in de zomer, dus neem een lekkere trui mee.

Bagage

We adviseren om voor je reis naar Georgië en Armenië je bagage mee te nemen in een rugzak (met binnenframe) of een weekendtas. Een harde koffer is nogal groot is en neemt veel ruimte in.

Dit is niet alleen handig met betrekking tot je huurauto, je auto met chauffeur of eventueel openbaar vervoer, maar ook tot het telkens in en uit checken in hotels en homestays. Neem nooit meer mee dan je zelf (een trap op) kunt tillen.

Als je onderweg eens in de acht á tien dagen wast, dan kun je uitrekenen hoeveel van elk basiskledingstuk je nodig hebt. Tel daar bij iets voor een koude avond, iets voor de regen, iets voor de zon, en je bent er.

Denk bij het samenstellen van je bagage aan bijvoorbeeld: zaklamp, waterfles, naaigerei, wasmiddel, reisgids, pet, voldoende fotomateriaal, lakenzak, toiletartikelen, badslippers, zwemkleding, wekker, schrijfgerei, schaartje, beker en zakmes.

Neem voor eventuele gastheren en - vrouwen een fotoboekje mee van hoe je woont en waar je werkt - dat levert stof voor converstatie.