Reisdocumenten voor Indonesie

Voor een reis naar Indonesië dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Houders van een Nederlands en Belgisch paspoort die voor toeristische doeleinden Indonesië bezoeken kunnen een gratis tijdelijk visum verkrijgen bij een kleine selectie van lucht- en zeehavens.

Reisdocumenten

Voor Nederlandse en Belgische reizigers geldt:

Bij YourWay2GO raden we je aan om op reis te gaan met een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer altijd voordat je op reis gaat wanneer je paspoort verloopt. 

Zowel Nederlandse als Belgische reizigers, ongeacht de leeftijd, dienen in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij je gemeente.

Wij raden je aan om een kopie van je paspoort op reis mee te nemen. Stop deze kopie bij je bagage. Mocht je je paspoort onverhoopt verliezen, dan heb je in ieder geval nog een kopie.

Een andere tip: stuur een scan van je paspoort naar je eigen e-mailadres. Dan kun je die ter plekke altijd uitprinten.

Visum

Hieronder vermelden wij de visumprocedure voor Indonesië. Er staat vermeld wat bekend was bij het publiceren van deze editie voor reizigers met een Nederlandse of Belgische identiteit. Als je over een andere nationaliteit beschikt, dan zal je eventueel zelf het benodigde visum moeten regelen.

 

Houders van een Nederlands en Belgisch paspoort die voor toeristische doeleinden Indonesië bezoeken kunnen een gratis visum verkrijgen bij een kleine selectie van lucht- en zeehavens. Dit gratis visum is geldig voor maximaal dertig dagen en kan niet worden verlengd of omgewisseld voor een ander type visum. Aankomst- en vertrekdag worden meegeteld.

Het gratis visum is verkrijgbaar op de onderstaande luchthavens:

 

  • Medan op Sumatra(Kualanamu Airport)
  • Batam op Sumatra (Hang Nadim Airport)
  • Jakarta op Java (Soekarno-Hatta Airport)
  • Surabaya op Java (Juanda Airport)
  • Denpasar op Bali (Ngurah Rai Airport)
  • Bandung op Java (Husein Sastranegara International Airport)
  • Mataram op Lombok (Bandar Udara International Airport)
  • Makassar op Sulawesi (Sultan Hasanuddin Airport)
  • Manado op Sulawesi (Bandara International Sam Ratulangi Airport)

Arriveer je in of verlaat je Indonesië via een andere luchthaven dan hierboven beschreven, dan heb je het visum nodig dat je ter plaatse kunt regelen bij aankomst op de luchthaven. Dit visum kost $35,- en is maximaal dertig dagen geldig.   

 

Als je langer dan dertig dagen in Indonesië wilt verblijven, dan moet je je visum voor vertrek regelen bij de Indonesische ambassade in Den Haag of Brussel.
YourWay2GO en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in . Meer lezen.