Reisinformatie

Reisdocumenten voor Iran

Reizigers die Iran willen bezoeken moeten beschikken over een internationaal paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is na vertrek uit Iran. Voor Iran heb je een visum nodig. Dit visum dien je voor je vertrek uit Nederland te regelen.

Beste reistijd voor Iran

Iran is een uitgestrekt land met grote klimatologische verschillen. De beste periode om Iran te bezoeken is daarom het voor - en najaar.

Geld in Iran

In Iran betaal je met de rial. Over het algemeen rekent men echter in toman. Er zijn geen geldautomaten in Iran en creditcards worden bijna nergens geaccepteerd. Contante dollars en euro’s kunnen worden gewisseld bij banken of bij wisselkantoren. Ook wisselen veel buitenlanders hun geld ‘op straat’

Feestdagen in Iran

Er zijn religieuze feesten die meerdere dagen duren. En omdat de islamitische kalender gebaseerd is op het maanjaar, schuiven de feestdagen volgens onze telling ieder jaar tien à elf dagen naar voren.

Bagage en kleding voor Iran

Voor een reis naar Iran raden we je aan om licht te reizen en je bagage mee te nemen in een rugzak of weekendtas. Een koffer raden we af als je bepaalde trajecten van je reis per openbaar vervoer wilt afleggen.