Dromen over Jordanië

Onze individuele rondreizen door Jordanië zijn met zorg samengesteld door onze landenspecialisten. Op deze pagina delen onze reisspecialisten en reizigers hun mooiste reisherinneringen en ervaringen. Ben jij benieuwd naar hun reisvideo's, ervaringen en tips voor je reis naar Jordanië? Lees dan snel verder!

Benieuwd naar Jordanië?

Bekijk dan dit filmpje dat we maakten van het prachtige en veelzijdige Jordanië:

Jordanië: een ideale reisbestemming

Met weinig vakantiedagen, de wens voor een verre bestemming maar toch op korte vliegafstand en waar natuur, cultuur en strand elkaar fijn afwisselen is Jordanië een ideale reisbestemming, als je het Rosanne vraagt.

"Jordanië is bij uitstek geschikt om zelf met een huurauto te ontdekken. De wegen zijn prima en zo reis je op jouw tijd en jouw manier en kun je onderweg stops houden waar en wanneer je maar wilt."

Lees meer >

10 Must-sees van Jordanië

Jordanië kent zoveel mooie plekken die je zeker niet moet missen tijdens jouw rondreis door dit prachtige land. Reisspecialist Nausikaä bezocht Jordanië en heeft haar 10 must-sees van dit land op een rijtje gezet.

Lees meer >

Favoriet: Feynan

Feynan is een van de vele mooie plekken in Jordanië. Twee collega's bezochten de bijzondere eco-lodge aldaar. Heidi wandelde er vanuit het dorpje Dana binnen zes uur naartoe, Brigit reed er rechtstreeks met haar huurauto heen. 

"Heidi's avontuur begint in het charmante Dana. In een onherbergzaam land dat oorspronkelijk werd bevolkt door rondtrekkende bedoeïenen is dit oude, permanente dorpje met stenen huizen een bijzonder fenomeen."

Lees meer >

Romeinen over de vloer

Jerash is een van de steden die de Romeinen rond het begin van onze jaartelling in de Levant stichtten. Behalve Damascus waren dat voortzettingen van Griekse nederzettingen.

Samen droegen ze de naam Decapolis: tien steden, maar het zijn er wel meer geweest. Hoewel ze fungeerden als autonome stadstaten, hadden ze hun taal, cultuur, status en relatie tot Rome gemeen.

Lees meer >

Bezoek de natuurparken van Jordanië

Sinds de jaren zestig van de vorige eeuw werkt het RSCN aan het behoud van de biodiversiteit van Jordanië. Ook betrekken ze de lokale bevolking bij een nieuwe, duurzame omgang met hun natuurlijke omgeving.

"Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het waren jagers die aan de basis stonden van de Royal Society for the Conservation of Nature (RSCN)."

Lees meer >

Online presentatie

In nog geen 20 minuten informeert onze reisspecialiste Brigit je over onze prachtige individuele rondreizen naar Jordanië. Laat je inspireren!