10 must-sees van Jordanië

Jordanië heeft zoveel mooie plekken die je zeker niet moet missen tijdens jouw rondreis door dit prachtige land. Reisspecialist Nausikaä bezocht Jordanië en heeft haar 10 must-sees van dit land op een rijtje gezet.

1. Amman

De uitvalsbasis waar de meeste reizen beginnen. Bezoek zeker de citadel met mooi uitzicht over de stad, alsook de Koning Abdullah II moskee, zeer indrukwekkend!


2. Madaba

Ook dit stadje is een goeie uitvalsbasis om het noorden van het land te bezoeken. De stad is bekend door de mozaïekvloer in de Grieks Orthodoxe Saint George kerk. Een vers geperst granaatappelsapje behoort ook tot de mogelijkheden tijdens je bezoek aan Madaba!

3. Jerash

Na Petra is dit de belangrijkste archeologische vindplaats van het land. Meestal ga je hier onderweg naartoe, maak er zeker de tijd om dit te bezoeken tijdens je rondreis. Het ovale forum van deze verlaten stad is het hoogtepunt van je bezoek.

4. Dode Zee

Wie Jordanië zegt, zegt Dode Zee. Je reis is niet compleet zonder hier een bezoek aan te brengen. Je kan niet zinken vanwege het hoge zoutgehalte, en al drijvend geniet je van de mooie omgeving. Een modderbad na je bezoek aan de Dode Zee is ook een aanrader!

5. Dana

Een prachtig stukje natuur in Jordanië waar je mooie wandelingen kan maken met fantastische vergezichten. Het komt voor dat je hier of daar een berggeit of een gestreepte hyena tegenkomt.


6. Shobak

Dit oude kruisvaarderskasteel ligt ten noorden van Petra. Deze burcht ligt nogal afgelegen, maar maakt het des te spectaculairder. Binnenin het kasteel zijn er een grote hoeveelheid aan gangen en open ruimtes: Niet voor mensen met claustrofobie!


7. Petra

Voor velen het hoogtepunt van de reis, en terecht. Dit is een van de zeven nieuwe wereldwonderen en blijft een van de mooiste bezienswaardigheden van het Midden-Oosten. De schatkamer kan je bewonderen nadat je de Siq doorlopen hebt, als je nog fut hebt na al het wandelen is het ook mooi meegenomen om het klooster te bezoeken. 

8. Little Petra

Als je Petra al hebt kunnen bewonderen, is deze kleinere versie iets minder adembenemend maar toch een mooie aanvulling op je rondreis. Het is hier vaak een stuk rustiger dan in Petra zelf.

9. Wadi Rum

Waar Lawrence of Arabia werd gefilmd. Bezoek de uitgestrekte woestijn met donkerrood zand en steile kliffen, ga voor een tochtje op een kameel en geniet van de zonsondergang met vers gemaakte thee gevolgd door een diner dat in het zand en onder de grond werd klaargemaakt.

10. Rode Zee

De wondermooie onderwaterwereld kan je gemakkelijk ontdekken als je vanuit Aqaba gaat snorkelen in de Rode Zee. Ideaal om je rondreis mee af te sluiten: een dagje relaxen aan het strand gecombineerd met af en toe een frisse duik.