Beste reistijd voor Marokko

In het overgrote deel van Marokko heerst een landklimaat met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht en zomer en winter. In de kuststreken in het noorden en westen is de verzachtende invloed van de zee merkbaar. De beste periode om Marokko te bezoeken is in het voor- en het najaar.

Wanneer te gaan 

In het overgrote deel van Marokko heerst een landklimaat met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht en zomer en winter. In de kuststreken in het noorden en westen is de verzachtende invloed van de zee merkbaar.

In onze zomermaanden kun je het zuiden en oosten van Marokko beter mijden. Overdag is het er dan snikheet, terwijl het 's avonds sterk afkoelt. De sirocco, de beruchte woestijnwind in het binnenland, kan het leven op straat totaal ontregelen. Over het algemeen regent het ‘s zomers nauwelijks, wel kan er zo nu en dan een kortstondige, felle regen- of onweersbui vallen. 


In de winter, van november tot maart, is het overdag over het algemeen aangenaam, maar ’s avonds kan het behoorlijk koud worden en dalen tot het vriespunt. In het Atlasgebergte kunnen zich zelfs enorme sneeuwstormen voordoen. De meeste kans op regen is in het late najaar en het vroege voorjaar. ;

Aan de kust zijn de temperaturen een stuk aangenamer. Dankzij de invloed van de zee blijft de temperatuur in het zuidelijk gelegen Agadir het hele jaar prettig.

De beste periode om Marokko te bezoeken is dan ook het voor- en het najaar.

Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde temperatuur per maand in Marrakech, het gemiddeld aantal zonuren per dag en het aantal dagen per maand met neerslag. Realiseer je wel dat geen jaar hetzelfde is. Regelmatig regent het als het droog 'moet' zijn en omgekeerd. In ieder geval, je hebt zo een indruk wat je kunt verwachten.

Beste reistijd Marrakech

 

Temperatuur

Zon

Neerslag

Januari

14

7

4

Februari

16

8

4

Maart

18

8

4

April

20

9

4

Mei

23

9

2

Juni

26

11

1

Juli

31

12

0

Augustus

31

11

1

September

28

9

2

Oktober

23

8

3

November

18

7

4

December

14

7

4


Temperatuur = Gemiddelde temperatuur in C.
Zon = Gemiddeld aantal zonuren per dag
Neerslag = Aantal dagen met meer dan 1 mm neerslag per maand