Beste reistijd voor Marokko

In het overgrote deel van Marokko heerst een landklimaat met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht en zomer en winter. In de kuststreken in het noorden en westen is de verzachtende invloed van de zee merkbaar. De beste periode om Marokko te bezoeken is in het voor- en het najaar.

Wanneer te gaan 

In het overgrote deel van Marokko heerst een landklimaat met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht en zomer en winter. Plan je reis dus goed.

In de kuststreken in het noorden en westen is de verzachtende invloed van de zee merkbaar. Deze streken kun je in de zomer best goed bereizen. Dankzij de invloed van de zee blijft de temperatuur in het zuidelijk gelegen Agadir het hele jaar prettig.

In de zomer is het in zuiden en oosten van Marokko snikheet, terwijl het 's avonds sterk afkoelt. Je moet er fysiek tegen kunnen en je zult je reistempo op het klimaat moeten aanpassen. De overdag lege straten komen pas na zonsondergang tot leven.

De sirocco, de beruchte woestijnwind in het binnenland, kan het leven op straat totaal ontregelen. Over het algemeen regent het ‘s zomers nauwelijks, wel kan er zo nu en dan een kortstondige, felle regen- of onweersbui vallen. De meeste kans op regen bestaat in het late najaar en het vroege voorjaar.

In de winter, van november tot maart, kunnen de temperaturen overdag best aangenaam zijn, maar ’s avonds kan het behoorlijk koud worden en dalen tot het vriespunt. De hotels zijn daar niet altijd op ingesteld, dus een kamer die 's zomers een welkome verkoeling biedt kan 's winters flink koud zijn.

In de bergen kan het tot in april sneeuwen. Bergpassen zijn dan afgesloten, vandaar dat we ze in ons reisvoorstel zullen mijden. Ook kunnen rivieren na hevige regenbuien buiten hun oevers kunnen treden. Onze reis 'Overwinteren in Marokko' is speciaal gemaakt voor de periode november - maart.

De beste periode om Marokko te bezoeken is dan ook het voor- en het najaar. Het grootste verschil is dat het groene voorjaar nog wat fris kan aanvoelen, terwijl in het najaar de zomer nog nagloeit.

Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde temperatuur per maand in Marrakech, het gemiddeld aantal zonuren per dag en het aantal dagen per maand met neerslag.

Realiseer je wel dat geen jaar hetzelfde is. Regelmatig regent het als het droog 'moet' zijn en omgekeerd. In ieder geval, je hebt zo een indruk wat je kunt verwachten.

Beste reistijd Marrakech

 

Temperatuur

Zon

Neerslag

Januari

14

7

4

Februari

16

8

4

Maart

18

8

4

April

20

9

4

Mei

23

9

2

Juni

26

11

1

Juli

31

12

0

Augustus

31

11

1

September

28

9

2

Oktober

23

8

3

November

18

7

4

December

14

7

4


Temperatuur = Gemiddelde temperatuur in C.
Zon = Gemiddeld aantal zonuren per dag
Neerslag = Aantal dagen met meer dan 1 mm neerslag per maand