Reisdocumenten voor Mexico, Guatemala en Belize

Zorg dat je paspoort aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.Voor een reis naar Mexico, Guatemala, Honduras en Belize heb je geen visum nodig.

Reisdocumenten

Voor Nederlandse en Belgische reizigers geldt:

Bij YourWay2GO raden we je aan om op reis te gaan met een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer altijd voordat je op reis gaat wanneer je paspoort verloopt. 

Zowel Nederlandse als Belgische reizigers, ongeacht de leeftijd, dienen in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij je gemeente.

Wij raden je aan om een kopie van je paspoort op reis mee te nemen. Stop deze kopie bij je bagage. Mocht je je paspoort onverhoopt verliezen, dan heb je in ieder geval nog een kopie.

Een andere tip: stuur een scan van je paspoort naar je eigen e-mailadres. Dan kun je die ter plekke altijd uitprinten.

Visum

Hieronder vermelden wij de visum procedure voor Mexico, Guatemala, Honduras en Belize. Er staat vermeld wat bekend was bij het publiceren van deze editie voor reizigers met een Nederlandse of Belgische identiteit. Indien je over een andere nationaliteit beschikt, dien je een eventueel benodigd visum zelf te regelen.

Voor een reis naar Mexico (maximaal 180 dagen), Guatemala (maximaal 90 dagen), Honduras (maximaal 90 dagen) en Belize (maximaal 30 dagen) heb je geen visum nodig. 

Extra reistoestemming voor Amerika

Voor reizen met een overstap in Amerika, dien je online voor vertrek een ESTA (Electronic System of Travel Authority) toestemming aan te vragen. 

De ESTA registratie kost 14 dollar en dit bedrag kun je alleen betalen per creditcard (VISA, MasterCard of American Express). Je kunt met een ESTA maximaal 90 dagen in Amerika verblijven. Aanvragen kun je via deze website: ESTA

Wij raden je aan om de aanvraag minimaal twee weken voor vertrek in te dienen. 

Een goedgekeurde reistoestemming is:

  • Verplicht voordat je aan boord gaat van het vliegtuig naar Amerika
  • Geldig, tenzij anders aangegeven, voor een periode van maximaal twee jaar of totdat je paspoort verloopt
  • Geen garantie voor toelating tot Amerika      
Reizigers die geen Nederlands of Belgisch paspoort hebben of langer dan 90 dagen in Amerika willen verblijven, adviseren wij contact op te nemen met de ambassade en na te gaan of je een ESTA reistoestemming of een visum voor Amerika moet aanvragen.

Belangrijk: Sinds januari 2016 is er een nieuwe wetgeving van toepassing, de ‘Terrorist Travel Prevention Act’. Deze wet houdt in dat mensen die op of na 1 maart 2011 Iran, Irak, Syrië of Soedan hebben bezocht (of een tweede nationaliteit hebben van de genoemde landen), niet meer in aanmerking komen voor het online aanvragen van een elektronische visum (ESTA). Ze dienen dan een regulier toeristenvisum aan te vragen bij het Amerikaanse consulaat in Amsterdam of bij de Amerikaanse ambassade in Brussel.