Geldzaken in Nepal

De munteenheid van Nepal is de Nepalese roepie. In de steden zijn pinautomaten maar zorg dat je tijdens de trektochten voldoende contant geld op zak hebt.

De nationale munteenheid van Nepal

De munteenheid van Nepal is de rupee (roepie). Kijk voor de actuele wisselkoers op www.oanda.com.

 
Probeer altijd voldoende klein geld op zak te hebben. Zelfs het wisselen van briefjes van 100 NRs kan al moeilijkheden opleveren. Accepteer geen beschadigde biljetten. Biljetten die flink verfomfaaid of gescheurd zijn, raak je moeilijk kwijt. Zorg ervoor dat je tijdens een trektocht voldoende contant geld bij je hebt, want onderweg is er geen gelegenheid je buitenlandse valuta te wisselen of om te pinnen.

Je kunt in de grote steden zoals Kathmandu, Pokhara en Chitwan vrij gemakkelijk geld pinnen. De pinautomaten worden aangeduid met ATM. 

Wanneer je ervoor kiest om je visum bij aankomst te regelen, zorg dan dan je contante dollars bij je hebt. Het is namelijk niet mogelijk om te pinnen op de luchthaven van Kathmandu.

De meeste banken in Nepal zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.

 


Veilig met je bankpas naar het buitenland

Met je WereldPas kun je bij heel veel geldautomaten over de hele wereld terecht. Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/ Maestro-logo echter standaard ingesteld op gebruik binnen Europa.

Wil je buiten Europa gebruik maken van geldautomaten, zorg er dan voor dat je deze instelling (tijdelijk) wijzigt naar ‘Wereld’. Dit kun je doen via internetbankieren of via het bankkantoor.

Neem de telefoonnummers van je bank mee, zodat je contact met hen kunt opnemen in het geval van verlies of diefstal.

Wij raden aan om voor noodgevallen altijd een extra creditcard mee te nemen op reis.