Bagage en kleding in Noord-Korea

Omdat je in Noord-Korea toch de beschikking hebt over eigen vervoer is het niet erg belangrijk hoe je je bagage meeneemt, in een rugzak of een koffer. Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur.

Met stropdas naar het Kimsusan Memorial Palace

Omdat je in Noord-Korea een eigen auto met chauffeur hebt kun je kiezen op welke manier je je bagage meeneemt, in een rugzak of een koffer. Neem praktische kleding mee die zich makkelijk laat combineren (laag over laag).

We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Zo zijn korte broeken of rokken en hemdjes absoluut taboe. Dergelijke kleding wordt in boeddhistische tempels niet op prijs gesteld.

Daarnaast wordt er bij enkele gelegenheden gevraagd om nette kleding aan te trekken, zoals bij een bezoek aan het Kumsusan Memorial Palace. Hier worden geen bergschoenen geaccepteerd, maar nette gymschoenen weer wel. Daarnaast is het voor de mannen voldoende om een net shirt en een stropdas te dragen.

Denk verder bij het samenstellen van je bagage aan bijvoorbeeld: handdoek (voor de meer eenvoudige guesthouses buiten de grote steden), wandelschoenen, waterfles, wasmiddel, wereldstekker, reisgids, lakenzak, toiletartikelen, badslippers, zwemkleding, wekker, schrijfgerei, beker en zakmes. Daarnaast is een zaklamp geen overbodige luxe.

Literatuur en mobiele telefoons

Het is nadrukkelijk verboden om literatuur over Noord-Korea mee te nemen die buiten het land zelf is gepubliceerd. Reisgidsen worden in beslag genomen.

Verder is het niet toegestaan om een radio of een verrekijker* mee te nemen. De douane op de trein zal hierop streng controleren.

De douane op de trein controleert de foto's die je tijdens je reis hebt gemaakt. Neem daarom een extra geheugenkaart mee. Geheugenkaarten met GPS zijn verboden. We adviseren je daarom deze thuis te laten.

* dergelijke regels zijn aan verandering onderhevig