Bagage & kleding in Oezbekistan en Turkmenistan

Wij adviseren om de bagage mee te nemen in een rugzak of in een weekendtas. Een harde grote koffer raden we af. Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich gemakkelijk laat combineren (laag over laag).

Bagage & kleding

We adviseren je om de bagage tijdens je rondreis door Oezbekistan en Turkmenistan mee te nemen in een rugzak (met binnenframe) of in een weekendtas. Een grote en harde koffer raden we af. Het gewicht van je bagage kan meestal beperkt blijven tot maximaal twaalf kilo per persoon - in ieder geval niet meer dan je zelf kunt dragen.

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Zo zijn korte broeken, korte rokken en hemdjes taboe in islamitische landen. In de grote steden van Centraal-Azië is het dragen hiervan echter geen probleem.

Denk bij het samenstellen van je bagage aan bijvoorbeeld: zaklamp, waterfles, naaigerei, wasmiddel, universeel geldige verloopstekker, reisgids, voldoende fotomateriaal, pet, toiletartikelen, badslippers, zwemkleding, wekker, schrijfgerei, schaartje en zakmes (allebei niet in je handbagage tijdens de vluchten).