Reisdocumenten voor Oezbekistan en Turkmenistan

Voor een reis naar Oezbekistan en Turkmenistan dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer altijd voordat je op reis gaat wanneer je paspoort verloopt.

Reisdocumenten

Voor Nederlandse en Belgische reizigers geldt:

Bij YourWay2GO raden we je aan om op reis te gaan met een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer altijd voordat je op reis gaat wanneer je paspoort verloopt. 

Zowel Nederlandse als Belgische reizigers, ongeacht de leeftijd, dienen in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij je gemeente.

Wij raden je aan om een kopie van je paspoort op reis mee te nemen. Stop deze kopie bij je bagage. Mocht je je paspoort onverhoopt verliezen, dan heb je in ieder geval nog een kopie.

Een andere tip: stuur een scan van je paspoort naar je eigen e-mailadres. Dan kun je die ter plekke altijd uitprinten.

Visum en uitnodiging Oezbekistan

Hieronder vermelden wij de visumprocedure voor Oezbekistan en Turkmenistan. Er staat vermeld wat bekend was bij het publiceren van deze editie voor reizigers met een Nederlandse of Belgische identiteit.

Voor je reis naar Oezbekistan en Turkmenistan heb je een visum nodig. Dit dien je voor vertrek uit Nederland te regelen. De ambassades van Oezbekistan en Turkmenistan zijn in Brussel.

Op de website van Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten en formulieren. Tevens vind je hier informatie waar je de formulieren en je paspoort naartoe kunt sturen of kunt afgeven. Dien je aanvraag 4 tot 6 weken voor vertrek van je reis in bij Visumloket. De visumkosten zijn inclusief bemiddelingskosten en kosten voor het aangetekend retour sturen van de reisdocumenten.

Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Voor Oezbekistan heb je een e-visum of elektronische reistoestemming nodig. Houd er rekening mee bij het invullen van het online aanvraagformulier dat in een paspoortnummer van een Nederlands of Belgisch internationaal reispaspoort altijd het cijfer 0, en nóóit de letter O gebruikt wordt.

Voor Turkmenistan heb je een authorisatie van de Turkmeense overheid nodig. Wij regelen deze authorisatie voor jou als je je Turkmenistan reis bij ons boekt.

Registratie in Oezbekistan

In elk hotel dat je bezoekt word je geregistreerd. Dat is een regel die de overheid van Oezbekistan voorschrijft.

BIj het uitchecken krijg je je paspoort terug met daarin een registratiebriefje. Al deze briefjes moet je bij het verlaten van het land bij de douane kunnen tonen. Bewaar ze dus goed.

Vlieg je naar afgelegen gebieden als Termez en Nukus en reis je naar de Ferganavallei, dan zul je bij aankomst op de luchthaven of onderweg worden geregistreerd. Dit is vanwege de ligging van deze steden bij de grens met Turkmenistan, Afghanistan en Tadjikistan.

Het is daarom raadzaam je paspoort in je handbagage mee te nemen.

YourWay2GO en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in . Meer lezen.