Bagage & kleding voor Portugal

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen. Kleding die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). Neem niet meer dan je zelf kunt dragen.

Laag over laag

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen. Kleding die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). Zo kun je overdag genieten van de zon, maar als het tijdens de avonden afkoelt iets extra aantrekken.

We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Op meer traditionele en religieuze plekken kun je het dragen van korte broeken en t-shirts beter vermijden, zoals bij het bezoeken van kloosters en kerken. Daar moeten de knieƫn en schouders bedekt worden.

Als je van plan bent veel te gaan wandelen, zijn goede schoenen onmisbaar. Welke schoenen dat zijn bepaal jij: welke passen het best bij je? Stevige stappers of soepele gympen?

Hou het licht

Met een huurauto kun je zelf bepalen hoe je je bagage inpakt. Voor je eigen gemak raden we je aan om licht te reizen en een rugzak (met binnenframe) of een weekendtas mee te nemen. Als je telkens weer verder reist is een grote, harde koffer niet altijd even praktisch. Een goede richtlijn is: neem niet meer mee dan je zelf kunt dragen.

Denk bij het samenstellen van je bagage aan bijvoorbeeld: zaklamp, waterfles, naaigerei, wasmiddel, reisgids, pet, voldoende fotomateriaal, lakenzak, toiletartikelen, badslippers, zwemkleding, zonnebrand en -bril, wekker, schrijfgerei, schaartje, beker en zakmes.