Betalen in Portugal

In negentien landen binnen Europa kun je met de euro betalen. Portugal is daar één van. Pinnen in het buitenland werkt in principe hetzelfde als in Nederland of België.

Betalen met de euro

In negentien landen binnen Europa kun je met de euro betalen. Portugal is daar één van. Pinnen gaat in principe hetzelfde als in Nederland of België. Wil je euro’s opnemen in de Eurolanden, dan rekent je eigen bank hier geen extra kosten voor. Controleer dit voordat je op reis gaat.

Doorgaans staat je bankpas op 'Europa'. Voor landen die niet binnen de E.U. vallen, maar wel in Europa liggen, hoef je je bankpas niet op 'wereld' te zetten.

Let er op dat sommige geldautomaten zich anders gedragen dan in Nederland of België. Soms krijg je eerst je geld en daarna je pinpas. Loop dus niet meteen weg als je je geld hebt ontvangen.

In de grotere plaatsen en meer toeristische bestemmingen kun je bijna altijd met je pinpas betalen. Ook vind je daar geldautomaten (ATM’s). Maar houd er rekening mee dat het niet gegarandeerd is om overal contant geld op te nemen of met je bankpas te betalen.

Zeker in de wat meer afgelegen plaatsen kan een pinautomaat leeg of buiten bedrijf zijn. Zorg er dus altijd voor dat je voldoende contant geld bij je hebt. In de duurdere winkels en hotels en bij bijvoorbeeld autoverhuurbedrijven kun je met een creditcard (met Maestro-logo) betalen.

Veilig met je bankpas naar het buitenland

Met je WereldPas kun je bij heel veel geldautomaten over de hele wereld terecht. Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/ Maestro-logo echter standaard ingesteld op gebruik binnen Europa.

Wil je buiten Europa gebruik maken van geldautomaten, zorg er dan voor dat je deze instelling (tijdelijk) wijzigt naar ‘Wereld’. Dit kun je doen via internetbankieren of via het bankkantoor.

Neem de telefoonnummers van je bank mee, zodat je contact met hen kunt opnemen in het geval van verlies of diefstal.

Wij raden aan om voor noodgevallen altijd een extra creditcard mee te nemen op reis.