Geldzaken in Thailand

De Thaise munteenheid is de baht (THB). In Thailand kun je op veel plaatsen pinnen met je bankpas met Cirrus en Maestro logo. Bij sommige banken kun je geld opnemen met je creditcard (VisaCard, MasterCard).

Thai baht 

De Thaise munteenheid is de baht (THB).

In Thailand kun je op veel plaatsen pinnen met je bankpas met Cirrus en Maestro logo. Bij sommige banken kun je geld opnemen met je creditcard (VisaCard, MasterCard) en in sommige hotels, restaurants en winkels kun je ermee betalen. Wees wel voorzichtig, fraude met creditcards komt soms voor in Thailand.

Het geven van fooien is vrij gebruikelijk in Thailand. In restaurants kun je het muntgeld dat je als wisselgeld terugkrijgt laten liggen bijvoorbeeld. In duurdere eetgelegenheden wordt zelfs al 10% servicekosten berekend. Eet je bij een eetstalletje op straat, dan is het geven van een fooi minder gebruikelijk.

Wordt je koffer naar je kamer gebracht, dan is het netjes om 10 tot 20 bath te geven. Taxichauffeurs en gidsen verwachten ook een fooi.

Veilig met je bankpas naar het buitenland

Met je WereldPas kun je bij heel veel geldautomaten over de hele wereld terecht. Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/ Maestro-logo echter standaard ingesteld op gebruik binnen Europa.

Wil je buiten Europa gebruik maken van geldautomaten, zorg er dan voor dat je deze instelling (tijdelijk) wijzigt naar ‘Wereld’. Dit kun je doen via internetbankieren of via het bankkantoor.

Neem de telefoonnummers van je bank mee, zodat je contact met hen kunt opnemen in het geval van verlies of diefstal.

Wij raden aan om voor noodgevallen altijd een extra creditcard mee te nemen op reis.