Reiservaring:

Met het gezin naar Zuid-Afrika

Op ontdekking in Zuid-Afrika!

Nancy en Hendrik maakten een onvergetelijke rondreis in Zuid-Afrika met hun drie zonen. Vanuit Brussel vlogen ze er op uit voor een 14-daags avontuur. Hun op maat gemaakte rondreis bracht hen onder andere in Kruger National Park, Graskop, eSwatini (tot 2018 Swaziland), St. Lucia en Drakensberg. In onderstaand interview delen ze graag hun ervaring met jullie.

Hoe heb je YourWay2GO leren kennen?

We hadden al een tijdje een reis naar Afrika in gedachten, maar wisten nog niet naar welk land. Op een vakantiebeurs in Antwerpen, twee jaar geleden, leerden we de organisatie kennen en kregen we de nodige en professionele uitleg. Voor Koning Aap kwam ik begin dit jaar in jullie kantoor in Gent terecht waar ik tot mijn verbazing Katia terug zag. Onmiddellijk hadden we een goed gevoel bij Katia, landenspecialist bij YourWay2GO. Vervolgens werd de beslissing voor onze eerste Afrikaanse bestemming snel genomen: wij zouden naar Zuid-Afrika gaan! Na enkele gesprekken over onze wensen, werd een 17-daagse rondreis samengesteld met vertrek op 10 juli, die zeer flexibel aan te passen was voor ons gezin. De rondreis bestond uit 9 verschillende locaties die qua afstand perfect overbrugbaar waren, zodat je geen opgejaagd gevoel had, ondanks de meer dan 3000 gereden km’s.

Wat vond je van het reisvoorstel?

Achteraf, maar ook tijdens de reis, beseften we dat de prijs-kwaliteitsverhouding van het voorstel meer dan schitterend is. Je hebt gedurende de dag volledige vrijheid, maar toch weet je dat je ’s avonds op een warme accommodatie (zorgvuldig geselecteerd door YourWay2GO) terecht zult komen. Dit geeft je als gezin een geruststellend gevoel, terwijl je toch aan de andere kant van de wereldbol zit. Het reisvoorstel, de routebeschrijving en gegevens die je tijdens je reis nodig hebt, worden je elektronisch doorgestuurd en er wordt zelfs gebruik gemaakt van een app. Met andere woorden: op en top professioneel! Dankzij de mogelijkheid om zelf vluchten te boeken en je eigen reistempo en route te bepalen, heb je totaal niet het gevoel dat je reis door een bedrijf wordt samengesteld. De ervaring is erg persoonlijk. Dit vind ik een groot verschil met een andere reisbureaus of touroperators, welke meestal overduidelijk vanuit een commercieel oogpunt handelen.

Werd er rekening gehouden met jullie reisgezelschap?

Op aanraden van de reisspecialist huurden we een ruime auto, waarbij onze 3 jongvolwassen zonen van 22, 19 en 17 jaar comfortabel zaten en de nodige ruimte hadden om van het landschap en de dieren te genieten. Dit was zeker geen overbodige luxe. De voorgestelde accommodaties waren stuk voor stuk schitterende locaties met een perfecte balans tussen luxe, dichtbij de locals en basiscomfort. De excursies waaronder game drives, de panorama route, een boottocht in de lagune van St Lucia om nijlpaarden en krokodillen te spotten en de lift in de kloof nabij Graskop, waren perfect op maat voor onze jongens.

Kun je iets meer vertellen over jullie verblijf in Greater Kruger?

Tijdens ons verblijf in Greater Kruger zaten we eerst in KwamBili Lodge. Hiervandaan deden we verschillende private game drives. Het is een kleinschalige lodge met super enthousiaste mensen en met een schitterende locatie. De game drives waren tot in de puntjes verzorgd en waren zeer persoonlijk. De medewerkers ter plaatse (tracker (sporenzoeker), chauffeur en kok) waren allen super gepassioneerd, fantastisch!  Vervolgens hebben we twee dagen door Kruger NP gereden met Olifants Rest Camp en Skukuza als verblijfplaatsen. Het uitzicht bij Olifants Rest Camp is simpelweg magnifiek en dus zeker aan te raden. We verbleven er in typische Afrikaanse hutjes. Heel sfeervol en mooi verzorgd. Al tijdens deze eerste dagen realiseerde ik me dat boeken met YourWay2GO absoluut de moeite is. Dit kan en weet je niet als particulier. Heel veel dieren, waaronder de Big Five, hebben we in veelvoud gespot. Wij hebben zelfs op 1 meter van een luipaard gestaan die een impala aan het verscheuren was... een beeld om nooit te vergeten.

Wat zal jullie het meeste bijblijven?

De accommodaties zijn zodanig gekozen, dat je tijdens de vooropgestelde routebeschrijving langs de mooiste plaatsen van Zuid-Afrika komt. Indien we deze reis zelf hadden gepland, ben ik ervan overtuigd dat we niet de voldoening zouden hebben die nu wel heerst. Het meest opmerkelijke van deze reis is de diversiteit die heerst achter elke hoek qua natuur en cultuur. De weidsheid van het land is voor ons Europeanen ongekend en ronduit indrukwekkend. Ook de gastvrijheid en vriendelijkheid (ondanks sommige geruchten) is eigenlijk ongekend fantastisch. Onze verwachtingen op gebied van dieren spotten en natuur is compleet ingevuld, waarbij onze dankbaarheid meer dan oprecht is. De persoonlijke aanpak van specialist Katia, waarbij het huiselijk gevoel zeer aanwezig is, was voor ons doorslaggevend. Dat elke medewerker gespecialiseerd is in een bepaalde regio geeft je als “klant” een geborgen gevoel, wat volgens mij de sleutel tot succes is.